tisdag 29 juni 2010

Första härliga sommardagen



Idag har den kommit till oss.....SOMMAREN!!

Ja, visst har den visat sig och mjukat upp våra kalla kroppar ett par tillfällen förut. Men idag har vi suttit vid stranden hos mormor och barnen har badat för första gången i år...verkligen BADAT och lekt med sina hajar och andra uppblåsbara vattenodjur i det varma vattnet.
Vi har sett vattenskotrarna susat förbi som små getingar och önskat att vi kan få prova hur det känns att få susa så där snabbt på vattnet. Vi har mumsat jordgubbar, vänt oss efter solen och när den gick i moln bakom träden så flyttade vi efter.

Å! vad vi behöver detta!!

När vi började känna oss nöjda drog det ihop sig till mörka moln och vi packade ihop våra handdukar, simhajar, fiskehåvar, kaffekoppar och hinkar precis när vi var klara kom åskregnet. Våra magar började kurra och mormor bjöd hela gänget på hämtpizza, det smakade gott må ni tro! Tack kära mormor!
Solen efter åskregnet kom lagom fram tills lilla M och jag skulle cykla hemåt. Hon har precis lärt sig cykla utan stödhjul och njuter av varenda cykeltur vi gör. Ny hjälm, med eldsflammor.... inhandlades häromdagen!

lördag 26 juni 2010

En vacker Orkidée i blomning!




Midsommaraftonens mystik....



..är nu till ända.
Vi har njutit av vår första båttur i år. Båten har väntat redo för take-off i snart en hel månad men INGEN resa har blivit av förrän nu! Ni kan tro att det kändes UNDERBART att känna vinden i håret när vi gasade på för allt vad den kära Yamarinen kunde. Lilla M har längtat och verkligen älskar detta! Härligt!
I goda vänners lag intog vi sillunchen med diverse spännande tillbehör, nåt nytt varje år att locka smaklökarna med. Kvällen vigde vi åt stora familjen och grillen. Vi bytte i stort sett bara matbord. Det var vi säkert inte ensamma om....
Lilla M har skapat vår egen midsommarstång i år!
Tack alla mina kära för en härlig midsommar tillsammans med er!!

söndag 20 juni 2010

Kärleksyra!!!



Nu har vi följt- DET STORA BRÖLLOPET- jättevackert och en historisk dag!!
Önskar vår kronprinsessa och vår nye prins ett långt och lyckligt liv!
Jag satt som klistad och resten av familjen lyssnade och tittade när de hade lust. De är inte lika fascinerade som jag, dock samlades hela gänget när det var dax för att skrida in i kyrkan.

Vi skålade sen i champagne för kärleken!!

tisdag 15 juni 2010

Njuta av att gjuta


Hemma hos kära mamma R står denna skapelse som jag gjort till henne, den står där för att påminna om att dagen för vad den är som den kommer, det gör hon.....nästan jämnt!




...har vi gjort ikväll, jag och mina kära pysseltjejer. Vi höll till i vår slänt och jag hade hämtat JÄTTE-rabarberblad hos kära mamma som vi använde. Som extra plus blev det en mumsig rabarberpaj som belöning. Vi har gjutit lite grann förut och vill nu prova mer, själv ägnade jag mig åt att hälla betong i slänten och sticka ner lite spegelglas och vita vackra stenar som dekoration. Vill mota bort den eländiga kirskålen så lite betong gör nog susen. Myggen var lite väl envisa tyvärr, så vi fick avbryta innan vi kände oss riktigt klara. Slänten vätter från vårt hus så de som kommer att glädjas åt skapelsen är grannarna. Varsågoda!

Tanken fick vingar.....



Tanken att jag också vill ha en ....egen blogg ...alltså.
Jag har ju inte minglat på några kändisfester, fått mitt hem stylat av någon ”snajdig” hemmafixare på TV eller skrivit någon bok eller så. Därmed sa jag inte att jag inte vill det. DET är ju en annan sak. Det är fritt fram att komma hit och styla till det och i samma veva går jag gärna på nån flott fest….kanske….När jag tänker efter är jag inte så mycket för sånt, med stora fester alltså, tycker alltid att jag inte passar in och blir bara mest trött och vill hem. Så jag stannar nog hemma OM jag skulle bli bjuden på nåt alltså...

Det var ju faktiskt lika lätt att skapa en blogg som att öppna ett mail. Sen antar jag att jag ständigt kommer att lära mig nytt, mer och annat under tiden och det tar jag tacksamt emot. ”Man får alltid en ny dag att göra bättre” Det känns så skönt att veta och påminna sig själv om när det inte riktigt vill fungera som man tänkt sig.

Vem vill läsa min blogg?
Vad vill jag dela med mig av?
Personligen blir jag väldigt inspirerad av alla inrednings och pyssel-bloggar som sveper över oss. Det glittrar, skimrar och verkligen spritter av all kreativitet som vi sitter och ruvar på i stugorna.
Om jag ska vara ärlig så får jag ont i magen av allt fint och kreativt som människor som jag och du själv skapar. Otroligt! Jag är ju precis likadan och vill dela med mig av mitt och mina idéer. Alla platsar vi på toppen av den kreativa plattan!
Det vi kvinnor är ”bra” på är att skjutsa ner oss själva från den här ”toppenplattan” och tyvärr är vi också "bra" att peta ner våra medsystrar OM vi själva råkar vara på någon topp nånstans.
Vem bestämmer förresten var den där toppenplattan slutar och börjar?
DET undrar jag! Min tanke är att det ligger hos oss själva.

Vill helst faktiskt mest pyssla med något kreativt jämt, det finns alltid något nytt att lära sig. Är så sugen att lära mig allt som man kan skapa, vill tillverka och vill känna olika material i mina händer. Det är som terapi för mig, jag får liksom aldrig nog, jag hinner sällan avsluta en grej innan jag hittar ett nytt material att jobba med. Finns det något härligare än att skapa något, helst en nyttopryl för min egen del, med sina egna händer?

Jag har nyss monterat upp mitt lånade växthus av plast, min kära syster hade varken tid eller plats att fylla det i år, så jag lånade det för att prova.
Hon ville slippa ha dåligt samvete för att hon inte hinner med det, jag får ta över både samvetet och växthuset, bjuder på det. Hon kanske har tur och får vara med och dela på något som ska växa i det? Köpte basilika, ruccola och plocksallad som jag och lilla M har planterat.